5
4
3
2
1

Tietosuojalauseke

Vogelsang GmbH & Co.KG on iloinen vierailustasi tällä verkkosivustolla, sekä kiinnostuksestasi yritykseemme ja tuotteisiimme.
Henkilötietojen suojaus on tärkeää Vogelsang GmbH & Co. KG -yhtiölle. Tässä tietosuojalausekkeessa selostetaan, kuinka tietoja käsitellään verkkosivustomme, uutiskirjeemme käytön sekä sosiaalisen median yhteydessä.

Palveluntarjoaja ja tietosuojalain mukaiset vastuussa olevat henkilöt

Vogelsang GmbH & Co. KG
Harald Vogelsang, Hugo Vogelsang ja David Guidez
Holthöge 10–14
49632 Essen/Oldb.
Puh.: +49 54 34 83 0
Sähköposti: contact@vogelsang.info

Tietosuojavaltuutettu

Martin Orlowski
EDV-Service Orlowski
Am Hellebach 5,
D-38312 Börssum
Puhelin: +49 53 34 95 81 15
Faksi: +49 53 34 95 81 17
Sähköposti: martin@orlowski-edv.de

Versio: 27.03.2019

English version can be found here.


§ 1 Yleistä

a) Voimassaoloalue
Käyttäjille annetaan tässä tietosuojalausekkeessa tietoja siitä, millä tavalla, missä laajuudessa ja mihin tarkoitukseen vastuussa oleva palveluntarjoaja (jäljempänä nimellä "Vogelsang" tai "me") kerää ja käyttää heidän tietojaan.
Tietosuojan oikeudelliset puitteet muodostavat Saksan liittotasavallan tietosuojalaki (BDSG), § 13 telemedialaki (TMG) sekä tietosuoja-asetus (GDPR).

b) Henkilötiedot
Henkilötiedot ovat tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyviä tietoja. Vogelsang GmbH & Co. KG noudattaa tietojen välttämisen periaatetta. Mahdollisuuksien mukaan henkilötietojen keräämistä vältetään.
Henkilötietojen säilyttäminen tapahtuu tietojen välttämisen ja mahdollisimman vähäisten tietojen periaatteiden mukaan ja vain niin kauan, kuin sitä tarvitaan tai miten se lainsäädännön mukaan on määrätty (lainmukainen säilytysaika). Jos kerättyjen tietojen käyttötarkoitus poistuu tai säilytysaika päättyy, me poistamme tiedot tai estämme niiden käytön.

c) Oikeus saada tietoja
Kirjallisesta pyynnöstä Vogelsang antaa sinulle tietoja koskien tallennettuja henkilötietojase.

d) Oikeus tietojen oikaisemiseen, poistamiseen ja suojaamiseen
Sinulla on pyynnöstä milloin tahansa oikeus vaatia virheellisten henkilökohtaisten tietojesi oikaisemista, poistamista tai niiden käytön estämistä. Tämän oikeuden harjoittaminen tapahtuu aina maksuttomasti, ja hakemuksen voi yksinkertaisesti lähettää käyttäen Yhteydenottolomake tai sähköpostilla osoitteeseen contact@vogelsang.info.

e) Vastustaminen
Lisäksi voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön vastaisuudessa. Henkilötietojen poistaminen tapahtuu, kun peruutat suostumuksesi niiden säilyttämiseen tai kun niiden säilyttäminen ei ole luvallista joistain muista lainmukaisista syistä. Tämä ei koske tietoja, joita tarvitaan käyttötarkoituksiin laskutusta ja kirjanpitoa varten, tai jotka ovat lainmukaisen säilytysvelvollisuuden alaisia.

f) Yhteydenotto
Tietosuojaan liittyvän yhteydenoton tapauksessa voit kääntyä julkaisutiedoissa ilmoitetun yleinen yhteydenotto puoleen tai käyttää Yhteydenottolomake.

g) Henkilötietojen käyttö ja käyttötarkoitussidonnaisuus
Vogelsang tai Vogelsangin valtuuttama palveluntarjoajayritys käyttää henkilötietojasi verkkosivuston teknistä hallintaa, asiakkaiden hallintaa, tuotekyselyitä ja meille lähettämiäsi kyselyitä varten vain kulloinkin vaaditussa laajuudessa tai verkkosivustomme vastaavissa kohdissa ilmoitettujen käsittelytarkoitusten mukaisesti. Työntekijöillämme ja Vogelsang-yhtiön valtuuttamilla palveluntarjoajayritykseillä on velvollisuus salassapitoon sekä Saksan liittovaltion tietosuojalain määräysten noudattamiseen.
Lisäksi varmistetaan kaikki vaaditut tekniset ja organisatoriset toimenpiteet tietosuojan noudattamiseksi.

h) Turvallisuus
Vogelsang ryhtyy varotoimenpiteisiin suojatakseen hallinnoimiaan tietoja manipulointia, häviämistä, tuhoutumista tai asiattomien henkilöiden pääsyä sekä luvatonta julkistamista vastaan. Varotoimenpiteitämme parannetaan jatkuvasti teknologisen kehityksen mukaan.

i) Mainonta
Kun annat meille henkilötietoja, niin silloin me käytämme niitä voidaksemme kertoa sinulle tuotteistamme ja palveluistamme, sekä tehdäksemme sinulle niistä tarvittaessa kyselyitä, jos olet antanut tätä varten nimenomaisen suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön mainostarkoituksiin. Jos olet antanut suostumuksesi tällaiseen käyttöön, mutta et jatkossa halua saada mainoksia Vogelsang-yhtiöltä, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, jolloin peruutus on voimassa vastaisuudessa. Tällöin tietosi poistetaan tai niiden muu käyttö estetään, jos niitä vielä tarvitaan laskutus- tai kirjanpitotarkoituksiin.

§ 2 Verkkosivustomme käyttö

a) IP-osoitteen tallennus
Internet-sivustomme muotoilun ja toiminnan parantamiseksi tallennetaan jokaisen sivun käytön ja käyttökäyttäytymisen tiedot, mukaan luettuna IP-osoite. Kaikki verkkosivustomme käyttöön liittyvät IP-osoitteet anonymisoidaan (poistamalla viimeiset kahdeksan tavua) ja tallennetaan päivämäärän ja kellonajan tietojen kanssa. Nämä tiedot analysoidaan vain tilastollisesti, eikä niitä yhdistetä käyttäjän henkilötietoihin.

b) Geokohdistus/geolokalisointi
Käytämme verkkosivustollamme toimintoa "geokohdistus", josta käytetään myös nimitystä "geolokalisointi". Tällöin lyhennettyä IP-osoitettasi verrataan verkkoanalyysin yhteydessä tietokantaan, johon on tallennettu eri isäntäkoneiden (tietokonekeskusten palveluntarjoajien) IP-osoite-kontingentteja niiden sijaintipaikkojen kanssa. Näin geolokalisoinnin avulla voidaan määrittää vain sijaintipaikka, mutta ei käyttäjän konkreettista osoitetta. Me käytämme tätä evästettä selaimen kielen automaattiseen tunnistamiseen ja vastaavaan eteenpäin välittämiseen oikean maan verkkosivustolle. Tässä tallennetaan tunnistetun kieliversion tiedot samoin kuin ne tiedot, mihin käyttäjä on välitetty eteenpäin.

c) Muut evästeet
Verkkosivustomme kitkatonta käyttöön antamista varten me käytämme evästeitä. Ensimmäisen käynnin yhteydessä verkkosivustollamme näyttöön tulee niinsanottu evästehuomautus, joka tietosuojalausekkeessa antaa käyttäjälle tietoja käytetyistä evästeistä ja niiden Opt Out -mahdollisuuksista. Tämä eväste tallentuu niin pitkäksi ajaksi selaimeen, kunnes se sieltä poistetaan. Näin käyttäjän täytyy tehdä tämä asetus vain kerran.
Erikseen mainittujen palveluiden Google Analytics ja Google Maps (§2 a, c) sekä yllä mainitun IP-osoitteen ja selaimen kielen tunnistuksen (§1 a,b) lisäksi muita evästeitä tarvitaan teknisiä toimintoja varten. Niihin kuuluvat vakiotoiminnot jonkin verkkosivuston käyttöä (esim. skriptikieli PHP) tai meidän Content Management -järjestelmämme TYPO3 käyttöä varten (esim. näkymä selaimessa).
Lisäksi käytämme palveluntarjoajaa Cloudflare verkkosivustomme nopeaa toimittamista varten maailmanlaajuisesti (https://www.cloudflare.com/de-de/cookie-policy/). Siinä määritetään sinut henkilökohtaisena, mutta anonyyminä käyttäjänä, jotta voit henkilökohtaisella tasolla suorittaa ja tallentaa omat turvallisuusasetuksesi kuten evästeiden hyväksymisen (https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170156-What-does-the-Cloudflare-cfduid-cookie-do).
 

§ 3 Google-palvelut

a) Google Analytics
Tämä verkkosivusto käyttää Google Inc. -yhtiön Google Analytics -verkkoanalyysipalvelua ("Google"). Google Analytics käyttää ns. "evästeitä". Ne ovat tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käyttösi analysoinnin.
Evästeiden avulla kerätyt tiedot tämän verkkosivuston käytöstäsi siirretään yleensä Googlen palvelimelle USA:han ja tallennetaan sinne.
Haluamme huomauttaa sinulle siitä, että tällä verkkosivustolla on Google Analytics -palvelua täydennetty koodilla "gat._anonymizeIp();", jotta IP-osoitteiden anonymisoitu kerääminen on mahdollista (ns. IP-Masking). Tässä tapauksessa Google kuitenkin lyhentää IP-osoitteesi sitä ennen Euroopan unionin jäsenvaltioiden tai muiden Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen sopimusvaltioiden sisäpuolella. Vain poikkeustapauksissa siirretään koko IP-osoite jollekin Googlen palvelimelle USA:han ja lyhennetään siellä.
Google käyttää näitä tietoja Vogelsang-yhtiön toimeksiannosta arvioidakseen miten olet käyttänyt tätä verkkosivustoa, laatiakseen raportteja verkkosivuston käyttötavoista ja tuottaakseen muita verkkosivustojen ja internetin käyttöön liittyviä palveluita Vogelsang-yhtiölle. Google Analyticsin yhteydessä selaimesi lähettämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.
Voit estää evästeiden tallentamisen selainohjelmistosi vastaavan asetuksen avulla. Haluamme kuitenkin huomauttaa siitä, että tässä tapauksessa et ehkä voi käyttää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja niiden täydessä laajuudessa. Voit tämän lisäksi estää evästeen avulla luotujen ja verkkosivuston käyttöön liittyvien tietojesi (mukaan lukien IP-osoitteesi) keräämisen Googlelle sekä näiden tietojen käsittelyn Googlen toimesta lataamalla ja asentamalla seuraavan linkin kautta saatavan selainlisäosan: Google Analyticsin deaktivointi. Tällöin asetetaan ns. Opt Out - eli estoeväste, joka estää tietojesi keräämisen vastaisuudessa, kun vierailet tällä verkkosivustolla.
Lisätietoja käyttöehdoista ja tietosuojasta voi hakea osoitteesta https://www.google.com/analytics/terms/fi.html tai kohdasta https://policies.google.com/privacy?hl=fi.

b) Google AdWords
Tämä verkkosivusto käyttää verkkomainontaohjelmaa "Google AdWords" ja sen puitteissa konversioseurantaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Google AdWords asettaa tietokoneellesi evästeen, jos olet tullut verkkosivustollemme Google-mainoksen kautta. Näiden evästeiden voimassaolo päättyy 30 vuorokauden kuluttua, eikä niitä käytetä henkilön tunnistamiseen. Jos käyttäjä vierailee verkkosivustomme tietyillä sivuilla ja eväste on edelleen voimassa, voimme me ja Google tunnistaa, että käyttäjä on napsauttanut mainosta ja että hänet on johdettu tälle sivulle. Jokainen Google AdWords-asiakas saa erilaisen evästeen. Evästeitä ei siten voi seurata AdWords-asiakkaiden verkkosivustojen kautta.
Konversioevästeiden avulla saatuja tietoja käytetään konversiotilastojen laatimiseen AdWords-asiakkaille, jotka ovat valinneet konversioseurannan. Asiakkaat saavat tietää heidän mainostaan napsauttaneiden ja konversioseurantatagilla varustetulle sivulle johdettujen käyttäjien kokonaismäärän. He eivät kuitenkaan saa mitään tietoja, joiden avulla käyttäjä voidaan tunnistaa henkilökohtaisesti.
Jos et halua osallistua seurantamenettelyyn, voit poistaa Googlen konversioseurantaevästeen helposti käytöstä internet-selaimesi käyttöasetuksista. Sinua ei silloin oteta mukaan konversioseurantatilastoihin. Lisätietoja tästä on Google-tietosuojamääräyksissä osoitteessa: https://policies.google.com/privacy?hl=fi

c) Muita käytössä olevia Google-palveluita
Palveluiden Google Analytics ja Google AdWords lisäksi verkkosivustomme käyttää vielä muitakin palveluita, kuten Google Maps, Google Tag Manager (https://www.google.com/analytics/tag-manager/use-policy/), Google Data Studio (käyttöehdot: https://support.google.com/datastudio/answer/7019158?hl=fi), YouTube (käyttöehdot: https://www.youtube.com/t/terms) sekä Google Web Fonts. Myöskään niiden yhteydessä ei kerätä tietoja, jotka voidaan yhdistää yksittäiseen henkilöön, vaan tiedot kerätään vain anonymisoidussa muodossa, jotta voimme paremmin suunnitella internet-sivustomme sinua varten.
Googlen tietosuojalausekkeeseen voit tutustua täällä: https://policies.google.com/privacy?hl=fi. Jos haluat peruuttaa palvelut niin, että anonymisoituja tietojasi ei enää kerätä, käytä Opt Out -estotoimintoa, jonka löydät osoitteesta https://www.google.com/settings/ads.

§ 4 Sosiaalisen median palvelut - jakopainikkeet

Käytämme verkkosivustollamme tietosuojaturvallista liitännäistä "Shariff". Tämä c't-tietokonelehden asiantuntijoiden laajennus "Shariff" mahdollistaa suuremman yksityisyyden verkossa ja korvaa sosiaalisten verkkojen tavanomaiset "Jaa"-painikkeet. Lisätietoja tästä liitännäisestä löytyy osoitteesta https://www.heise.de/ct/artikel/Shariff-Social-Media-Buttons-mit-Datenschutz-2467514.html

 

§ 5 Kolmansien osapuolten palveluiden ja sisältöjen yhdistäminen

Verkkosivustomme sisältää myös muiden palveluntarjoajien sisältöjä, palveluita ja suorituksia, kuten esim. jQuery Foundation yhtiön jQuery, jquery.org, sekä kuvia kuvatietokannoista kuten Shutterstock, GettyImages tai iStock. Jotta nämä tiedot voidaan hakea ja esittää käyttäjän selaimessa, IP-osoitteen siirtäminen on ehdottoman tarpeellista. Palveluntarjoajat (jäljempänä "kolmannet palveluntarjoajat") tunnistavat siis kyseisen käyttäjän IP-osoitteen.
Vaikka pyrimme käyttämään ainoastaan sellaisia kolmansia palveluntarjoajia, jotka tarvitsevat IP-osoitteen vain voidakseen toimittaa sisältöjä, emme voi vaikuttaa mahdolliseen IP-osoitteiden tallentamiseen. Tätä menettelyä käytetään muun muassa tilastollisiin tarkoituksiin. Jos meidän tietoomme tulee IP-osoitteen tallentaminen, me huomautamme siitä käyttäjillemme.

 

§ 6 Verkkosivuston toiminnot

a) Yhteydenottolomake
Kun otat meihin yhteyttä verkkolomakkeellamme, sähköpostilla tai muulla yhteydenottotavalla (esim. rekisteröinti), tallennamme vapaaehtoisesti antamasi tiedot, kuten nimen, puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen. Näitä tietoja me käytämme esim. vastataksemme kyselyysi, muokataksemme hakemustasi tai toimittaaksemme sinulle tiettyjä tietoja.

Teemme näin vain niin kauan, kuin meillä on antamasi käyttötarkoitukseen sidottu suostumus tai meillä on lakimääräysten vuoksi oikeus niiden käsittelyyn tai käyttöön. Palvelimen puolella tiedot ja mahdolliset liitteet poistetaan automaattisest kuukauden kuluttua kyselysi vastaanottamisen jälkeen.

 

§ 7 Uutiskirje

Jos tilaat uutiskirjeemme, käytämme ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta lähettääksemme sinulle tämän uutiskirjeen sähköpostilla. Sen lisäksi voit ilmoittaa muita henkilötietoja, esim. nimen, osoitteen, toimialan, kiinnostuksen tiettyihin tuotteisiin. Nämä ovat vapaaehtoisia tietoja, jotka auttavat meitä mukauttamaan uutiskirjeen paremmin juuri sinun henkilökohtaisiin tarpeisiisi, esimerkiksi puhuttelemalla sinua nimeltä tai korostamalla erityisesti sinun toimialaasi tai ilmoittamiisi kiinnostuksen kohteisiin liittyviä tarjouksia. Ilmoittamiasi tietoja käytetään vain uutislehden lähettämistarkoituksiin – paitsi jos annat meille nimenomaisesti luvan käyttää niitä sen lisäksi myös muihin käyttötarkoituksiin. Voit peruuttaa tämän suostumuksen tietojesi käyttöön milloin tahansa, jolloin se astuu voimaan vastaisuudessa peruuttamalla uutiskirjeen sähköpostilla osoitteeseen contact@vogelsang.info tai vapaamuotoisen viestin kohdassa Julkaisutiedot mainittuun osoitteeseen. Peruutuksen voi tehdä milloin tahansa myös saamasi sähköpostin lopussa olevan linkin kautta.

 

§ 8 Tietosuojalausekkeemme muutos

Jotta voimme varmistaa, että tämä tietosuojalausekkeeseemme aina vastaa voimassa olevia lakimääräyksiä, pidätämme oikeuden tehdä siihen milloin tahansa muutoksia. Tämä koskee myös sitä tapausta, että tätä tietosuojalauseketta on mukautettava uusien tai muokattujen suoritusten, kuten esimerkiksi uusien palvelusuoritusten vuoksi. Uusi tietosuojalauseke on silloin voimassa, kun käyttäjä seuraavan kerran käyttää tarjoustamme.