5
4
3
2
1

Tietosuojalauseke

Vogelsang GmbH & Co.KG on iloinen vierailustasi tällä verkkosivustolla sekä kiinnostuksestasi yritykseemme ja tuotteisiimme.

Henkilötietojen suojaus on tärkeää Vogelsang GmbH & Co. KG -yhtiölle. Tässä tietosuojalausekkeessa selostetaan, kuinka tietoja käsitellään verkkosivustomme käytön, uutiskirjeemme sekä sosiaalisen median toimintojen yhteydessä.

Tietosuojalain mukainen palveluntarjoaja ja rekisterinpitäjä

Vogelsang GmbH & Co. KG
Harald und Hugo Vogelsang
Holthöge 10 – 14
49632 Essen/Oldb.
Tel.: +49 54 34 83 0
E-Mail: contact@vogelsang.info

Tietosuojavastaava

Martin Orlowski
EDV-Service Orlowski
Am Hellebach 5, 38312 Börßum
Puhelin: +49(0)5334/958115
Faksi: +49(0)5334/958117
Sähköposti: martin@orlowski-edv.de

Versio: 25.07.2018


English version can be found here.


§ 1 Yleistä 

a) Soveltamisala

Käyttäjät saavat tästä tietosuojalausekkeesta tiedot siitä, millä tavalla, missä laajuudessa sekä mitä tarkoitusta varten vastuullinen palveluntarjoaja kerää ja käyttää tietoja. 

Tietosuojan oikeudelliset puitteet muodostavat liittovaltion tietosuojalaki (BDSG) ja telemedialaki (§ 13 TMG).

b) Henkilötiedot

Henkilötiedot ovat tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyviä tietoja. Vogelsang GmbH & Co. KG noudattaa tietojen välttämisen periaatetta. Henkilötietoja ei kerätä sikäli, kun se on mahdollista. 

Henkilötietoja säilytetään tietojen välttämisen ja minimoinnin periaatteiden mukaan niin kauan, kuin se on tarpeen tai kuinka laissa on määrätty (lakisääteinen säilytysaika). Jos kerättyjen tietojen käyttötarkoitus poistuu tai säilytysaika päättyy, poistamme tiedot tai estämme pääsyn niihin.


c) Oikeus saada pääsy tietoihin

Vogelsang GmbH & Co. KG ilmoittaa käyttäjälle hänestä tallennetut henkilötiedot kirjallisesta pyynnöstä.

d) Oikeus tietojen oikaisemiseen, poistamiseen ja suojaamiseen

Käyttäjällä on oikeus milloin tahansa pyynnöstä oikaista virheelliset henkilötiedot, poistattaa ne tai pyytää niiden suojaamista käytöltä. Oikeuden käyttäminen on maksutonta, ja sitä voi pyytää helposti yhteydenottolomakkeen avulla. Tämä on pääsääntöisesti maksutonta.

e) Oikeus vastustaa käsittelyä

Lisäksi voit milloin tahansa perua suostumuksesi henkilötietojesi keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön kyseisestä hetkestä alkaen.

Henkilötiedot poistetaan, kun peruutat suostumuksesi säilyttämiseen tai kun säilytys on kielletty muista lakisääteisistä syistä.

Tämä ei koske tietoja, jotka vaaditaan laskutusta ja kirjanpitoa varten tai jotka ovat lakisääteisen säilytysvelvollisuuden alaisia.

f) Yhteydenotto

Tietosuojaan liittyvän yhteydenoton tapauksessa käyttäjä voi kääntyä julkaisutiedoissa ilmoitetun yleisen yhteyshenkilön puoleen tai käyttää yhteydenottolomaketta.

g) Henkilötietojen käyttö ja käyttötarkoitussidonnaisuus

Vogelsang tai Vogelsangin valtuuttama palveluntarjoajayritys käyttää henkilötietojasi verkkosivuston teknistä hallintaa, asiakkaiden hallintaa, tuotekyselyitä ja meille lähettämiäsi kyselyitä varten vain kulloinkin vaaditussa laajuudessa tai verkkosivustomme vastaavissa kohdissa ilmoitettujen käsittelytarkoitusten mukaisesti. Työntekijöillämme ja Vogelsangin valtuuttamilla palveluntarjoajilla on velvollisuus salassapitoon sekä liittovaltion tietosuojalain määräysten noudattamiseen.

Lisäksi varmistetaan kaikki vaaditut tekniset ja organisatoriset toimenpiteet tietosuojan noudattamiseksi.

h) Turvallisuus
Vogelsang tekee suojatoimenpiteitä, jotta voimme suojata hallinnoimiamme tietojasi manipuloinnilta, häviämiseltä, tuhoamiselta tai luvattomien henkilöiden käytöltä tai luvattomalta julkistamiselta. Suojatoimenpiteitämme parannetaan jatkuvasti teknologisen kehityksen mukaan.

i) Mainonta

Kun annat meille henkilötietoja, käytämme niitä voidaksemme kertoa sinulle tuotteistamme ja palveluistamme sekä tehdäksemme sinulle tarvittaessa kyselyitä niistä, mikäli olet antanut nimenomaisen suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön mainostarkoituksiin. Jos olet antanut suostumuksesi tällaiseen käyttöön, mutta et jatkossa halua saada mainoksia Vogelsangilta, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, jolloin peruutus on voimassa siitä hetkestä lähtien. Tällöin tietosi poistetaan tai, jos ne vaaditaan vielä laskutus- tai kirjanpitotarkoituksiin, suojataan.

§ 2 Verkkosivustomme käyttö 

a) IP-osoitteen tallennus

Internet-sivustomme muotoilun ja toiminnan parantamiseksi tallennetaan jokaisen sivuston käytön sekä käyttökäyttäytymisen tiedot, mukaan luettuna IP-osoite. Kaikki verkkosivustomme käyttöön liittyvät IP-osoitteet anonymisoidaan (siis poistamalla viimeiset kahdeksan tavua) ja tallennetaan päivämäärän ja kellonajan tietojen kanssa. Nämä tiedot analysoidaan vain tilastollisesti eikä niitä yhdistetä käyttäjän henkilötietoihin.

b) Geokohdistus/geopaikannus

Käytämme verkkosivustollamme toimintoa "geokohdistus", josta käytetään myös nimitystä "geopaikannus". Tällöin lyhennettyä IP-osoitettasi verrataan verkkoanalyysin yhteydessä tietokantaan, johon on tallennettu eri isäntäkoneiden (tietokonekeskusten palveluntarjoajien) IP-osoite-kontingentteja niiden sijaintipaikkojen kanssa. Näin geopaikannuksen avulla voidaan määrittää vain sijaintipaikka, mutta ei käyttäjän konkreettista osoitetta. Tätä evästettä käytämme selainkielen automaattiseen tunnistukseen ja kyseisen maan oikealle verkkosivulle ohjaamiseen. Tällöin tieto tunnistetusta kieliversiosta tallentuu samoin kuin tieto siitä, minne käyttäjä ohjattiin.

c) Muut evästeet

Käytämme evästeitä, jotta verkkosivustomme on vaivattomasti käytettävissä. Ensimmäisellä vierailulla verkkosivustollamme näkyviin tulee niin sanottu evästevinkki, joka tiedottaa käyttäjälle tietosuojaselosteessa käytetyistä evästeistä ja evästeiden käytön kieltämismahdollisuuksista. Tämä eväste on niin kauan tallentuneena selaimeen, kunnes se poistetaan sieltä. Siten käyttäjän on tehtävä asetukset vain kerran. 

Erikseen mainittujen Google Analytics ja Google Maps -palvelujen (§2 a, c) sekä edellä mainitun IP- ja selainkielentunnistuksen (§1 a,b) lisäksi teknisiin toimintoihin tarvitaan muitakin evästeitä. Niihin kuuluvat verkkosivuston käyttöön tarvittavat vakiotoiminnot (esim. komentokieli PHP) tai sisällönhallintajärjestelmäämme TYPO3 tarvittavat (esim. selaimessa näkymistä varten).

Käytämme lisäksi Cloudflare-palveluntarjoajaa verkkosivustomme nopeaan välitykseen kaikkialle maailmassa (https://www.cloudflare.com/cookie-policy/). Tässä sinut määritetään yksilöidyksi, mutta anonyymiksi käyttäjäksi, jotta voit tehdä ja tallentaa turvallisuusasetuksesi, kuten esim. evästeiden käytön hyväksymisen, yksilöllisellä tasolla (https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170156-What-does-the-Cloudflare-cfduid-cookie-do). 

§ 3 Google-palvelut

a) Google Analytics

Tämä verkkosivusto käyttää Google Inc. -yhtiön Google Analytics -verkkoanalysointipalvelua. ("Google"). Google Analytics käyttää niin kutsuttuja evästeitä, eli tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käyttösi analysoinnin. Evästeiden avulla kerätyt tiedot tämän verkkosivuston käytöstäsi siirretään yleensä Googlen palvelimelle USA:han ja tallennetaan sinne. Jos IP-anonymisointi on aktivoitu tällä verkkosivustolla, Google lyhentää IP-osoitteesi kuitenkin sitä ennen Euroopan unionin jäsenvaltioiden tai Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen osapuolena olevien valtioiden sisällä. Koko IP-osoite siirretään vain poikkeustapauksissa Googlen palvelimelle USA:han ja lyhennetään siellä. Google käyttää näitä tietoja tämän verkkosivuston ylläpitäjän toimeksiannosta arvioidakseen miten olet käyttänyt tätä verkkosivustoa, laatiakseen raportteja verkkosivuston käyttötavoista ja tuottaakseen muita verkkosivustojen ja Internetin käyttöön liittyviä palveluita verkkosivuston ylläpitäjälle. Google Analyticsin yhteydessä selaimesi lähettämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin. Voit estää evästeiden tallentamisen selainohjelmistosi vastaavan asetuksen avulla. Huomaa kuitenkin, ettet tässä tapauksessa ehkä voi käyttää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja täydessä laajuudessa. Voit lisäksi estää evästeen avulla saatujen ja verkkosivuston käyttöön liittyvien tietojesi (mukaan luettuna IP-osoite) keräämisen Googlelle sekä näiden tietojen käsittelyn Googlen toimesta lataamalla ja asentamalla seuraavan linkin kautta saatavan selainlisäosan: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Voit estää Google Analytics -palvelun tietojenkeräyksen napsauttamalla seuraavaa linkkiä: Poista Google Analytics käytöstä. Tällöin asetetaan estoeväste, joka estää tietojesi keräämisen jatkossa, kun vierailet tällä sivustolla.

Lisätietoja käyttöehdoista ja tietosuojasta: tässä. Huomaa, että Google Analytics -palvelua on laajennettu tällä verkkosivustolla koodilla "gat._anonymizeIp();", jotta IP-osoitteiden anonymisoitu kerääminen olisi mahdollista (niin kutsuttu IP-Masking).

Lisätietoja käyttöehdoista ja tietosuojasta: https://www.google.com/analytics/terms/fi.html.html tai https://policies.google.com/privacy?hl=fi. Edellä kuvattua IP-osoitteen anonymisointia käytetään Vogelsang GmbH & Co. KG -yhtiön verkkosivustolla.

b) Google AdWords
Tällä verkkosivustolla käytetään verkkomainontaohjelmaa "Google AdWords" ja sen puitteissa konversioseurantaa. Tämä tarkoittaa, että Google AdWords asettaa tietokoneellesi evästeen, jos olet tullut verkkosivustollemme Google-mainoksen kautta. Näiden evästeiden voimassaolo päättyy 30 vuorokauden kuluttua eikä niitä käytetä henkilön tunnistamiseen. Jos käyttäjä vierailee verkkosivustomme tietyillä sivuilla ja eväste on edelleen voimassa, voimme me ja Google tunnistaa, että käyttäjä on napsauttanut mainosta ja että hänet on johdettu tälle sivulle. Jokainen Google AdWords-asiakas saa erilaisen evästeen. Evästeitä ei siten voi seurata AdWords-asiakkaiden verkkosivustojen kautta.

Konversioevästeiden avulla saatuja tietoja käytetään konversiotilastojen laatimiseen AdWords-asiakkaille, jotka ovat valinneet konversioseurannan. Asiakkaat saavat tietää heidän mainostaan napsauttaneiden ja konversioseurantatagilla varustetulle sivulle johdettujen käyttäjien kokonaismäärän. He eivät kuitenkaan saa mitään tietoja, joiden avulla käyttäjä voidaan tunnistaa henkilökohtaisesti. 

Jos et halua osallistua seurantamenettelyyn, voit poistaa Googlen konversioseurantaevästeen helposti käytöstä Internet-selaimesi käyttöasetuksista. Sinua ei silloin oteta mukaan konversioseurantatilastoihin. Lisätietoja tästä on Googlen tietosuojaperiaatteissa: https://www.google.de/policies/privacy/

c) Muut käytettävät Google-palvelut

Google Analytics- ja Google AdWords -palveluiden lisäksi Internet-sivustollamme käytetään myös muita palveluita, kuten Google Maps, Google Tag Manager, Google Data Studio, YouTube sekä Google Web Fonts. Myöskään niiden yhteydessä ei kerätä tietoja, jotka voidaan yhdistää yksittäiseen henkilöön, vaan tiedot kerätään vain anonymisoidussa muodossa, jotta voimme muotoilla Internet-sivustomme paremmaksi sinulle.

Googlen tietosuojalausekkeeseen voi tutustua täällä: www.google.com/policies/privacy/. Jos haluat peruuttaa palvelut niin, ettei anonymisoituja tietojasi enää kerätä, käytä estotoimintoa, jonka löydät täältä: https://www.google.com/settings/ads/.

§ 4 Sosiaalisen median palvelut - jakopainikkeet

Käytämme verkkosivustollamme tietosuojan kannalta turvallista liitännäistä "Shariff". Tämä tietokonelehden c't asiantuntijoiden laajennus "Shariff" mahdollistaa suuremman yksityisyyden verkossa ja korvaa sosiaalisten verkkojen tavanomaiset Jaa-painikkeet. Lisätietoja liitännäisestä on osoitteessa https://www.heise.de/ct/artikel/Shariff-Social-Media-Buttons-mit-Datenschutz-2467514.html 

§ 5 Palveluiden ja kolmansien osapuolien sisältöjen yhdistäminen

Verkkosivustomme sisältää myös muiden palveluntarjoajien sisältöjä, palveluita ja suorituksia, kuten esim. jQuery Foundationin jQuery, jquery.org, ja kuvatietokantojen, kuten Shutterstock, GettyImages tai iStock, kuvia. Jotta nämä tiedot voidaan hakea ja esittää käyttäjän selaimessa, IP-osoitteen siirtäminen on ehdottoman tarpeellista. Palveluntarjoajat (jäljempänä "kolmannet palveluntarjoajat") tunnistavat myös kyseisen käyttäjän IP-osoitteen. 

Vaikka pyrimme käyttämään ainoastaan sellaisia kolmansia palveluntarjoajia, jotka tarvitsevat IP-osoitteen vain voidakseen toimittaa sisältöjä, emme voi vaikuttaa siihen, tallennetaanko IP-osoitteet mahdollisesti. Tätä menettelyä käytetään muun muassa tilastollisiin tarkoituksiin. Jos tiedämme, että IP-osoite tallennetaan, kerromme siitä käyttäjillemme. 

§ 6 Verkkosivuston toiminnot

a) Istunnot ja eväst

Vogelsang GmbH & Co. KG voi käyttää Internet-sivuston käyttöön evästeitä tai palvelimen puoleisia istuntoja, joihin voidaan tallentaa tietoja. Evästeitä käytetään tällöin esim. myös henkilökohtaiseen tervehdykseen jäsenen nimen kanssa. Evästeet ovat tiedostoja, jotka verkkosivusto asettaa asiakkaan tietokoneen kovalevylle, jotta tietokone tunnistetaan automaattisesti, kun asiakas vierailee uudelleen verkkosivustolla, jolloin verkkosivuston käyttöä voidaan mukauttaa asiakkaille. Evästeitä käytetään myös verkkosivuston käyttäjän käyttäytymisen seurantaan, kuten mitä tuotesivua napsautetaan ja kuinka käyttäjä veetaihtaa sivulta toiselle. Lisäksi evästeet varmistavat, kuten seuraavissa kohdissa on kuvattu, käyttäjän uudelleentunnistuksen Google Analytics -palvelun yhteydessä. Evästeet itse eivät kuitenkaan sisällä mitään käyttäjän henkilötietoja, vaan vain tunnistamisominaisuuden (salanimi), jonka avulla muodostetaan Vogelsang GmbH & Co. KG -yhtiön palvelimella tietyissä tapauksissa liitäntä käyttäjän henkilötietoihin. Yhdistämistä muita käyttötarkoituksia varten ei tehdä, erityisesti verkkosivuston käyttöprofiiliasi ei yhdistetä henkilötietoihisi. Voit estää evästeiden käytön poistamalla evästeiden tallentamisen käytöstä selaimessasi tai säätämällä selaimen niin, että se kysyy evästeitä lähetettäessä tai ilmoittaa sinulle siitä.

b) Yhteydenottolomake

Jos otat meihin yhteyttä verkkolomakkeen, sähköpostin tai muun yhteydenottotavan (esim. rekisteröityminen) kautta, tallennamme vapaaehtoisesti antamasi tiedot, kuten nimen, puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen. Käytämme niitä esim. vastataksemme kyselyysi, muokataksemme mainostasi tai toimittaaksemme sinulle tiettyjä tietoja. 

Teemme tämän niin kauan kuin meillä on antamasi käyttötarkoitukseen sidottu suostumus tai meillä on lakimääräysten vuoksi oikeus niiden käsittelyyn tai käyttöön.

§ 7 Uutiskirje 

Jos tilaat uutiskirjeemme, käytämme antamaasi sähköpostiosoitetta lähettääksemme sinulle uutiskirjeen sähköpostilla. Lisäksi voit antaa muita henkilötietoja, esim. nimi, osoite, ala, kiinnostus tiettyyn tuotteeseen. Nämä ovat vapaaehtoisia tietoja, jotka auttavat meitä mukauttamaan uutiskirjeesi sinun tarpeisiisi, esim. nimellä tapahtuva puhuttelu tai alaasi tai ilmoittamiisi kiinnostuksenkohteisiin liittyvien tarjousten ja ohjeiden erityinen korostaminen. Antamiasi tietoja käytetään vain uutiskirjeen toimittamiseen, ellet anna meille nimenomaisesti lupaa käyttää niitä lisäksi myös muihin käyttötarkoituksiin. Voit peruuttaa tämän suostumuksen tietojesi käyttöön milloin tahansa, jolloin se astuu voimaan siitä hetkestä lähtien, peruuttamalla uutiskirjeen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen contact@vogelsang.info tai lähettämällä vapaamuotoisen viestin julkaisutiedoissa annettuun osoitteeseen. Peruutuksen voi tehdä milloin tahansa myös saamasi sähköpostin lopussa olevan linkin kautta. Uutiskirjeen lähetyksen yhteydessä teemme lisäksi salanimellä olevan analysoinnin uutiskirjeen käytöstä käyttöprofiilissa, jotta voimme kohdistaa uutiskirjeen paremmin sinulle. Käyttöprofiilistasi kerättyjä tietoja ei kuitenkaan kohdisteta tällöin antamiisi tietoihin (nimi, sähköpostiosoite sekä mahdolliset muut vapaaehtoisesti annetut tiedot). Voit vastustaa uutiskirjeen käyttösi analysointia milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen contact@vogelsang.info tai lähettämällä vapaamuotoisen viestin julkaisutiedoissa annettuun osoitteeseen. Vastustamisen jälkeen uutiskirjeen käytöstäsi ei kerätä enää tietoja.

§ 8 Tietosuojalausekkeemme muutos

Pidätämme oikeuden tehdä tietosuojalausekkeeseemme muutoksia milloin tahansa, jotta se vastaisi aina ajantasaisia lakimääräyksiä. Tämä koskee myös sitä tapausta, että tietosuojalauseketta on mukautettava uusien tai muokattujen suoritusten vuoksi, kuten palvelusuoritukset. Uusi tietosuojalauseke on silloin voimassa, kun vierailet seuraavan kerran sivustollamme.